Konkurentide tuvastamine nõuab enamat kui lihtsalt intuitsiooni

See nõuab struktureeritud lähenemisviisi, mis kasutab erinevaid uurimismeetodeid ja -vahendeid. Siin on mõned kõige tõhusamad viisid oma otseste, kaudsete ja potentsiaalsete konkurentide tuvastamiseks.

Tööstus- ja turu-uuringud

  • tööstusasutuste, analüütikute ja turu-uuringufirmade (nt Gartner, Nielsen või Forrester) uuringuaruanded võivad pakkuda põhjalikku loendit teie valdkonna ettevõtetest. Nendes aruannetes järjestatakse konkurendid sageli turuosa, tulude või tootepakkumiste alusel, andes teile ülevaate konkurentsimaastikust. Kaubandusajakirjad ja tööstuse väljaanded võivad samuti aidata teil jälgida uusimaid turule sisenejaid ja suuremaid tegijaid.
  • Kliendi vaatenurk : üks parimaid C taseme täitevnimekiri viise oma konkurentide tuvastamiseks on vaadata asju oma klientide vaatenurgast. Viige läbi uuringuid või fookusgruppe, et mõista, milliseid alternatiive teie kliendid teie toote või teenuse ostmisel kaaluvad. Esitage selliseid küsimusi nagu “Milliseid muid kaubamärke kaalusite enne meie valimist?” või “Milliseid tooteid või teenuseid kasutate sama probleemi lahendamiseks?” See otsene tagasiside võib sageli paljastada konkurendid, mille olete võib-olla kahe silma vahele jätnud.
  • Veebitööriistad ja -platvormid : mitmed digitaalsed tööriistad aitavad teil konkurente tuvastada. Google’i otsingutulemused on ilmselge lähtepunkt; otsides oma ettevõtte jaoks asjakohaseid märksõnu, näete, kes veel sihib sama turgu. Sellised tööriistad nagu SEMrush, SpyFu ja Ahrefs võimaldavad teil jälgida, millised ettevõtted teevad teiega samadele otsinguterminitele pakkumisi, või analüüsida konkurentide liiklust ja veebis kohalolekut. Sotsiaalmeedia platvormid, nagu LinkedIn ja Twitter, on samuti suurepärased ressursid konkurentide tuvastamiseks, kuna saate jälgida ettevõtte teateid, klientide kaasamist ja suundumusi oma valdkonnas.
  • Konkurentsivõimeline võrdlusuuring : oma ettevõtte valdkonna standardite ja peamiste tulemusnäitajate võrdlus aitab teil tuvastada teisi sarnasel tasemel tegutsevaid ettevõtteid. Näiteks võib restoran end võrrelda klientide rahulolu skooride, hinnamudelite või erinevate menüüelementide põhjal, et tuvastada konkurendid, kes vastavad tema pakkumistele või ületavad seda.

C taseme täitevnimekiri

Alternatiivide analüüsimine: mis veel teie kliendi tähelepanu pärast konkureerib?

Lisaks otsestele ja kaudsetele konkurentidele on oluline tuvastada alternatiivid, mis ei pruugi olla traditsioonilised konkurendid, kuid konkureerivad siiski teie kliendi tähelepanu, aja ja raha pärast. Need on sageli turuvälised konkurendid, sealhulgas:

  • DIY lahendused : kliendid võivad teie toote ostmise asemel otsustada oma probleemid ise lahendada. Näiteks kui pakute koduparandusteenuseid, võivad teie konkurentsi pakkuda kliendid, kes otsustavad ise remondiga tegeleda, vaadates YouTube’is õpetusi või ostes kauplustest isetegemiskomplekte.
  • Asendustooted : mõnikord valivad kliendid alternatiivseid tooteid või teenuseid, mis teenivad sama eesmärki, kuid täiesti erinevast tööstusharust. Näiteks sõidujagamisettevõte ei konkureeri ainult teiste sõidujagamisteenuste pakkujatega; see konkureerib ühistranspordi, jalgratta rentimise ja isegi kõndimisega kui liikuvuse alternatiivid.
  • Tarbijakäitumise muutmine : klientide käitumise muutuste mõistmine võib samuti aidata teil tuvastada alternatiive, mis varem ei olnud asjakohased. Näiteks seisavad paljud traditsioonilised jaemüüjad silmitsi konkurentsiga veebipõhiste ostuplatvormidega, mis meelitavad samu kliente suurema mugavuse või paremate hindadega.

Konkurentide andmete kogumine ja analüüsimine

Kui olete oma konkurendid tuvastanud, on järgmine samm nende kohta andmete kogumine. See võib hõlmata suurt hulka teavet, näiteks:

  • Tootepakkumised : millised on nende peamised tooted või teenused?
  • Hinnakujundus : kuidas nad oma pakkumisi hindavad?
  • Turuosa : mitu protsenti turust nad kontrollivad?
  • Klientide tagasiside : mida ütlevad kliendid oma toodete, klienditeeninduse või üldise brändikogemuse kohta?
  • Turundusstrateegiad : kuidas teie konkurendid end reklaami, sotsiaalmeedia ja muude kanalite kaudu positsioneerivad?

Kust te nüüd need andmed leiate?

Nende andmete kogumiseks on palju allikaid:

  • konkurentide veebisaidid
  • tööstuse aruanded
  • sotsiaalmeedia
  • klientide arvustused
  • kolmanda osapoole tööriistad, nagu SEMrush, SpyFu või LikeWeb

Kui andmed on kogutud, analüüsige neid, et tuvastada suundumused, tugevused, nõrkused ja võimalused, mis võivad teie positsiooni turul mõjutada. See analüüs annab ülevaate sellest, kuidas teie konkurendid tegutsevad ja kus võite eelise saada.

Konkurentsivõimelise maatriksi loomine

Konkurentsimaatriks on lihtne, kuid võimas tööriist konkurentide visualiseerimiseks ja võrdlemiseks võtmetegurite lõikes. See võimaldab teil kiiresti näha, kus teie ettevõte teistega võrreldes seisab. Tüüpiline konkurentsimaatriks võrdleb konkurente selliste põhikriteeriumide alusel nagu:

  • Toote omadused : milliseid funktsioone või eeliseid iga toode pakub? Kas on unikaalseid või puuduvaid funktsioone, mis અવગણવાથી લાંબા ગાળે મુશ્કેલી eristavad konkurente?
  • Hinnakujundus : kuidas hinnatakse tooteid? Kas on erinevaid hinnakujundusmudeleid (nt tellimus, ühekordne tasu, freemium)?
  • Klienditugi : millisel tasemel kliendituge pakutakse (nt ööpäevaringne tugi, veebivestlus või iseteenindusvalikud)?
  • Kasutuskogemus : kas toodet või teenust on lihtne kasutada? Mida kliendid kasutatavuse kohta ütlevad?
  • Brändi maine : kui tuntud või usaldusväärne on bränd turul? See võib põhineda klientide arvustustel, kaubamärgi äratundmisel või turu-uuringutel.
  • Kliendirahulolu : kaaluge veebiarvustuste või kliendiküsitluste hinnanguid, mis kajastavad rahulolu taset.
  • Turuosa : see võib hõlmata hinnangut ettevõtte kliendibaasi suuruse või turgu valitseva seisundi kohta.

Korraldades need andmed maatriksisse, saate hõlpsalt märgata turul lünki, kus teie ettevõte võiks end eristada.

Näiteks kui enamik konkurente pakub sarnaseid funktsioone, kuid kõrgemate hindadega, võib enda positsioneerimine kulutõhusa alternatiivina aidata teil turuosa võita.

Teise võimalusena, kui märkate, et konkurendi klientide rahulolu hinnangud on madalad, võib klienditeenindusele keskendumine teie ettevõtte jaoks eristada.

Konkurentsivõimeline maatriks aitab tagada, et teie analüüs on struktureeritud ja hõlbustab tulemuste edastamist sidusrühmadele.

SWOT-analüüs konkurentide hindamiseks

SWOT-analüüs (tugevused, nõrkused, võimalused ja ohud) on veel üks terviklik meetod konkurentsieelise hindamiseks. Selle objektiivi kaudu iga konkurenti hinnates saate nende ärimudelist tervikliku ülevaate ja tuvastada valdkonnad, kus võite neid ületada.

  • Tugevused : mida teevad konkurendid hästi? See võib hõlmata kaubamärgilojaalsust, uuenduslikke tooteid või tugevaid turustuskanaleid.
  • Nõrkused : millised on nende puudused? Need võivad olla klientide kaebused, toodete mitmekesisuse puudumine või kõrged hinnad.
  • Võimalused : kus saaksid konkurendid end parandada või kus neil tundub puudu olevat? Võib-olla puuduvad neil sellised tongliao phone number list suundumused nagu jätkusuutlikkus või uued turusegmendid.
  • Ohud : millised välised ohud võivad neid mõjutada? Näiteks majanduslangused, uued regulatsioonid või nihked tehnoloogias.

SWOT-analüüsi kasutamine iga konkurendi puhul aitab teil hinnata mitte ainult seda, kui tugevad või nõrgad nad on, vaid ka seda, kuidas nad võivad reageerida muutustele turul või uutele konkurentsisurvetele.

Seda tüüpi analüüs annab teavet ka teie enda strateegilise planeerimise kohta, tuues esile valdkonnad, kus teie ettevõte võiks konkurentide nõrku külgi või turuvõimalusi ära kasutada.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BioskopLegal - Nonton Film Sub Indo
Koleksi Video Viral
MekiLover
Rumah Murah Sekitar Karawang
Perumahan Karawang
BioskopLegal
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange
Solusisange