Vaikuttajamarkkinointi on yksi suosituimmista markkinointistrategioista. Suuret ja pienet yritykset alkavat usein käyttää vaikuttajia tekniikkana tavoittaakseen kohdeyleisöänsä. Joskus tämä käsite sekoittuu kuitenkin muihin, kuten edunvalvontamarkkinointiin. Tai brändättyyn sisältöön, jotka, vaikka niillä on paljon tekemistä keskenään, eivät ole täysin samoja. Katsotaanpa, miten voit erottaa ne toisistaan, jotta voit sisällyttää ne markkinointisuunnitelmiisi.
Mitä on vaikuttajamarkkinointi
Vaikuttajamarkkinointi koostuu markkinointitoimenpiteistä, joilla pyritään tavoittamaan vaikuttajien kautta hyvin määrätty kohdeyleisö. Yleensä käytännössä nämä toimet muuttuvat brändiin liittyvän sisällön luomiseksi, jota vaikuttajat jakavat sosiaalisten kanaviensa kautta (olipa se sitten sosiaalinen verkosto, YouTube tai blogi tai portaali).
Tämän tyyppisen toiminnan tärkein etu tai ominaisuus on, että sitä pidetään natiivimainonnana eli sellaisena mainonnan muotona, joka ei ole invasiivista vaan sulautuu kanavaan. Kuvittele muoti-Instagrammer puhumassa uusista XX-brändin housuistaan tai kunnostusbloggaaja kommentoimassa, kuinka hyvin uudet YY-hiomapaperit Telegram Data toimivat hänelle. Sinun on vaikea tietää, suositellaanko sitä sinulle osana sen normaalia toimintaa vai mainoksena. Se on natiivimainontaa.
Millainen on vaikuttajamarkkinointikampanja
Kampanja vaikuttajien kanssa on normaalisti yksi lisätoiminto tuotteen tai palvelun markkinointikampanjassa, joten on erittäin tärkeää, että vaikuttajien kanssa tapahtuvaa toimintaa määriteltäessä otetaan huomioon muun kampanjan “henki”.
Sinun on pidettävä mielessä, että vaikuttajamarkkinointi ei ole normaalia mainontaa. Vaikuttaja haluaa hallita julkaisua ja haluaa jakaa vain jotain, joka sopii luonnollisesti hänen imagoonsa. Itse asiassa juuri siksi brändit haluavat toimia vaikuttajien kanssa, jotta he välittävät tuotteistaan luonnolliselta vaikuttavaa viestiä ja luovat sen siteen kuluttajaan.
Siksi kampanjaan sopivan vaikuttajan löytäminen on yksi monimutkaisimmista vaiheista. Usein nämä haut menevät automaatiota pidemmälle ja vaativat kokemusta vaikuttajien kanssa työskentelystä, jotta tiedetään, kuka kukin kampanja pärjää parhaiten.
Toinen iso kikkakohta vaikuttajamarkkinoinnissa on tulosten mittaaminen. Brändien on mitattava sijoitetun pääoman tuottoprosenttia vaikuttajilla kuten minkä tahansa markkinointitoimenpiteen yhteydessä, mutta tämän mittarin tuntemiseksi on välttämätöntä tietää tavoittavuus ja sitoutuminen, joka on syntynyt kussakin kanavassa, jossa levitys on toteutettu, kanavat, jotka Ne eivät liity toisiinsa (tämä on monimutkaista, kun useita tukitoimia on suoritettu useamman kuin yhden vaikuttajan kanssa). Siksi näiden kampanjoiden Changement d’attitude en première ligne mittaustyökalut ovat erittäin hyödyllisiä.
Onko se eri asia kuin edunvalvontamarkkinointi?
Edunvalvontamarkkinointi, agb directory asianajajamarkkinointi tai suositusmarkkinointi koostuu markkinointitekniikoiden käyttämisestä brändisi “lähettiläiden” (edustajat tai evankelistot) kanssa. Tämä strategia sisältää yhteisön luomisen ihmisistä, jotka pitävät brändistäsi ja jotka pystyvät mobilisoimaan sitä varten esimerkiksi saadakseen kokemuksia menestyksestä tai osallistumisesta kilpailuihin.